Triple B Hunt

Opgericht in 1990

Wie doet wat tijdens een slipjacht van de Triple B Hunt

Tijdens een jachtdag kennen we een aantal taken en verantwoordelijkheden.

Organisatie

Bij de Triple B Hunt worden de meeste jachtdagen georganiseerd door de leden zelf, al dan niet in samenwerking met een lokaal organisatiecomité.

Voorafgaand aan een slipjacht moet er toestemming zijn van alle landeigenaren, gemeenten en andere instanties waarover de sliptrekker, de meute en de volgers te paard rijden.

Daarnaast heeft de Triple B Hunt een jachtcomité met 2 ervaren organisatoren die verantwoordelijk zijn voor de jaarlijkse planning, het jachtrooster en afstemming met de organiserende leden en/of comité’s.

Hunt staff

De Hunt staff (ook wel Equipage genoemd) is verantwoordelijk om de slipjachten in goede banen te leiden. Onze hunt staff bestaat uit:

  • Master van de Triple B Hunt – Ben Brekelmans. Hij is verantwoordelijk voor de meute en de équipage.
  • Joint Master - Björn van Vlerken. Hij jaagt de meute tijdens de jacht en is verantwoordelijk voor de verzorging en training van de meute.
  • De Whippers-in. Zij assisteren de Huntsman bij de training en tijdens de slipjacht.

Op drukke jachtdagen met veel volgers te paard kan ook een Fieldmaster de taak krijgen de (minder ervaren) volgers te paard onder zijn /haar hoede te nemen.

Sliptrekker

De rol van de sliptrekker is hiervoor al beschreven, maar samengevat is zijn/haar taak om met kennis van de lokale situatie de verschillende runs uit te zetten. Door de sliptrekker wordt een spoor of “scent” getrokken die gevonden en gevolgd dient te worden door de meute en de volgers te paard.

De sliptrekker maakt het de meute doorgaans niet te makkelijk en dient ook rekening te houden met regels, toestemming, condities van de ondergrond, maar ook met de aantrekkelijkheid van de “route” voor de volgers te paard.

Sonneurs/Jachthoornblazers

Vanaf het moment dat de slipjacht aanvangt kunt u de sonneure klanken horen van de Trompe de Chasse, de Franse jachthoorn.

Bij de Triple B Hunt zijn regelmatig Les Venneur de Brabant te horen, die verschillende signalen of fanfares ten gehore brengen. Jachtfanfares bestaan al eeuwenlang en zijn geïnspireerd op de signalen voor de deelnemers in het jachtveld. Vertek uit de kennel (sortie du chenil), aanvang van de jacht (départ pour la chasse), vol ce l'est (meute op het spoor), etc.

Daarnaast zijn er speciale fanfares om leden van de hunt staff en organisatie te eren en te danken.